Alarmsystemen


De meest effectieve manier van beveiligen is een alarmsysteem. De zichtbare aanwezigheid van een alarmsysteem heeft een preventieve werking. Behalve deze preventieve werking zijn de voordelen er van, dat een inbraak onmiddellijk wordt gesignaleerd en dat de indringer door het alarm niet de tijd heeft om rustig zijn gang te gaan.


Soorten Alarmsystemen


Er zijn dus twee soorten alarmsystemen: stil- en luid alarm. Een luid alarm is in veel gemeenten niet toegestaan vanwege de potentiële geluidsoverlast. Een stil alarm geeft bij een inbraakpoging onmiddellijk via uw telefoonlijn een signaal door aan een particuliere beveiligingsmaatschappij. Voor deze service betaalt u uiteraard wel abonnementskosten.

Wat zijn Alarmsystemen


Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij signalering van een gebeurtenis. Een alarmsysteem bestaat uit een centrale waarop een aantal detectoren is aangesloten. Zodra een van de detectoren een inbraak of een poging daartoe signaleert, geeft het systeem een alarmsignaal af door middel van een sirene en/of flitslicht en via de telefoonlijn naar de meldkamer (stil alarm). Ook een paniek/ overvalknop en brandmelders kunnen op deze centrale worden aangesloten.

Onderhoudscontract

De meeste alarmsystemen worden in of uitgeschakeld met behulp van een codebedienpaneel doormiddel van het invoeren van een code aan de in- of uitgang. Er zijn ook nog andere methoden om de alarmsystemen te bedienen zoals met een sleutel, keytag of afstandbediening. Om er zeker van te zijn dat uw alarmsysteem goed blijft functioneren, is het raadzaam om een onderhoudscontract bij ons af te sluiten.

Erkend

Alle benodigde voorzieningen moeten, indien de verzekeraar dit eist, worden aangelegd door een bedrijf dat is aangesloten bij een erkende branchevereniging. Wij zijn uiteraard ook aangesloten bij een erkende branchevereniging, de Vereniging van Europese Beveiligingsbedrijven.

Vragen of advies nodig?

Heeft u vragen, wenst u advies of een vrijblijvende prijsopgave, neem dan gerust contact met ons op.
Contact
nl_NLNL
nl_NLNL en_USEN